Délelőtti főelőadás: a közösség

Délelőtti főelőadás: a közösség

Mi vesz körül minket a hétköznapjainkban? Mit jelent az, hogy Isten országa közöttünk van? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat délelőttönként – némileg formabontó módon.

Csütörtökön azt igyekszünk több oldalról is körbejárni, hogyan jelenik meg közösségi életünkben az, hogy Isten országának tagjai vagyunk. Járay Márton teológus gondolatébresztő előadása mellett egy személyes bizonyságtételt is halltattok és egy meglepetéssel is készülünk.

Járay Márton

vagyok, az idei Csillagpont főelőadója. Nem vagyok a facebookon, de ha lennék, posztolnék egy képet, amin feleségemmel és három gyerekünkkel kenuban ülve a Dunán evezünk az otthonunknak számító gödi homoksziget mellett. Posztolnék egy képet, amin bölcs tekintettel és „életigenlést" sejtető félmosollyal néznék a kamerába, arra biztatva embereket, hogy lelkigondozóként felkereshetnek. Lenne egy kép, amin a barátaim körében „rúgnám a bőrt". Egy pazar panorámakép Budapestről, a munkahelyem ablakából, ami a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületének 19. emeletéből, a Mentálhigiéné Intézetből készült. Lenne egy bejegyzés lelkészeket támogató lelkiségi hétvégéről. Mivel az életem sokkal szövevényesebb ennél, és van bőven olyan rész is, amit nem szívesen posztolnék, ezért inkább nem is vagyok a facebookon. A barátaimmal offline módon tartom a kapcsolatot. Istennel pedig igyekszem közös ösvényen járni, csak Ő valahogy mindig elcsatangol mellőlem!