Esti áhítat: a Fiú

Esti áhítat: a Fiú

Isten szeretet. Atya, Fiú és Szenlélek tökéletes szeretetkapcsolatába próbálunk bepillantani esténként. Abba a kapcsolatba, amibe mi is meghívást kaptunk.

Csütörtök este a Fiú személyét járjuk körbe. Aki ebben kalauzol minket: Berke Eszter lelkipásztor.

*

Berke Eszter 

vagyok, az idei Csillagpont csütörtök esti áhítatának igehirdetője. Éveken keresztül foglalkoztatott egy kérdés: mit jelent az otthon fogalma, hol vagyok én otthon? Partium területén születtem, de már nagyon sok helyen éltem. A választ azt hiszem Izraelben, az ott töltött háromnegyed évnyi önkéntességi időm alatt fogalmaztam meg. Nekem ez a szó három dolgot jelent.

Elsősorban relacionális értelemmel bír: én a kapcsolataimban vagyok otthon. Nem egy koordinátarendszerben, számokkal vagy térképpel meghatározható helyhez kötődöm, hanem azokhoz, akik testvéreim (vér vagy a lélek szerint). Másodsorban azért mégiscsak van egy hely is – épp csak az nem egy falu, vagy egy város, hanem az egész Kárpát-medence. :) Ennél kisebbre nem tudom leszűkíteni. Harmadsorban pedig az a mennyei otthon, aminek a vonzásában élünk, mozgunk és vagyunk. Alig várom, hogy az „Isten hozott itthon!" köszöntést a Nagy Kapuban álló angyaloktól halljam :)