Lépd át a határaidat: fogyatékkal élőket segítő önkénteseket várunk!

Lépd át a határaidat: fogyatékkal élőket segítő önkénteseket várunk!

Ha nyitott vagy a kihívásokra, az emberi sokszínűségre, szívesen töltenél időt fogyatékossággal élő személyekkel, várunk Téged az ő csillagpontos részvételüket segítő munkacsoportba.

Több területen is segíthetsz: az étkezések ideje alatt, a szálláson, a programok alatt, stb. A feladat nem biztos, hogy mindig egyszerű, viszont a türelmedért, a nyitottságodért és az odaszánt idődért cserébe olyan dolgokról tanulhatsz, szerezhetsz tapasztalatot fogyatékossággal élő társaidtól, amelyek életre szóló, meghatározó élményekkel gazdagíthatják a nyaradat.

 

Amit várunk:

Fontos, hogy az önkéntesnek, aki a fogyatékossággal élő személyek mellett fog dolgozni, legyen egy „alapvető kiállása”. Nem kell testépítőnek lenned, de ne ijedj meg, ha esetlegesen egy kerekesszékben ülőnek segítened kell a helyváltoztatásában (legyen szó akár arról, hogy őt most arrébb kell tolni 50 métert, vagy esetleg segítened kell kiszállnia/beülnie a székébe). 

Még fontosabb a nyitottság, esetleg némi elhivatottság.

Nem baj, ha annak ellenére, hogy van hozzá kedved, kicsit még bizonytalan vagy, esetleg hezitálsz vagy nincs még nagyon sok korábbi tapasztalatod fogyatékossággal élő személyekkel. A lényeg, hogy ha beleképzeled magad egy helyzetbe, akkor ne érezd „nyűgnek” a feladatod (ne csupán egy kipipálandó feladatnak érezd, ha például megkér egy mozgássérült személy, hogy kísérd el mosdóba, mert azt akárhogy is, ha csak kedvetlenül, ímmel-ámmal is, de el kell végezni). 

Legyél nyitott az emberek felé. Merj kérdezni – egyáltalán nem baj, ha valamit nem tudsz megoldani egyedül, nem tudod, hogyan csinálj meg valamit, hiszen senki nem úgy születik, hogy egyből mindent tud. Segítünk neked és általában maga a fogyatékossággal élő személy is bármiben segít.

 

Erre a linkre kattintva tudsz önkéntesnek jelentkezni

2019. április 24-ig (szerda) éjfélig.

 

Szeretettel várunk csapatunkba!

a Csillagpont szervezői

Felmerülő kérdéseidre a kozonsegkapcs.csp@gmail.com-on keresztül kaphatsz választ.