Angol nyelvű reggeli áhítat

Angol nyelvű reggeli áhítat

Napindító Istenre figyelés a Csillagpont külföldi résztvevőinek társaságában.

A zsoltárok megszólaltatják az egyén hangját, szólnak közösségek nevében és beszélnek Isten országáról. A Csillagponton ráadásul nemzetközi közösségben, angolul szólnak majd Muza Blanka, Szabó István és Aaron Stevens vezetésével.

Muza Blanka református lelkész a szerda reggeli áhítatot vezeti. Debrecenben járt teológiára, egy évet eltöltött ösztöndíjasként az USA-ban is. Az elmúlt két tanévben Hosszúpályiban szolgált, szeptembertől pedig doktoranduszként folytatja tanulmányait, ismét Debrecenben.

Szabó István református lelkipásztor a csütörtök reggeli áhítatot vezeti. Egy új gyülekezet megszületéséért munkálkodik Budapesten, a József Attila-lakótelepen. „Szereten a feleségem, a munkámat és a focit. Fiatalok között mindig jól érzem magam, és szeretek tőlük tanulni" – mondja magáról.

Aaron Stevens, a Budapesti Református Skót Misszió lelkésze a péntek reggeli áhítatot vezeti. Több, mint húsz éve lakik Magyarországon, 13 éve szolgál gyülekezeti lelkészként. Egyetemista évei alatt érkezett először Magyarországra egy ifjúsági táborba, aztán tanulmányai befejezését követően visszatért és angolt tanított egyetemeken és nyelviskolákban. Amikor lelkészi pályára érezt indíttatást, magyar feleségével és két fiukkal visszatért Amerikába, hogy teológiát tanuljon. A skót missziói szolgálata előtt a Protestáns Missziói Tanulmányi Intézetnél dolgozott, mint gyülekezeti missziói referens. Aaron minden alkalomnak örül, ahol beszélgethet magyarokkal külföldiekről, illetve magyarokról külföldiekkel, de még jobban, ha beszélgethet Istenről emberekkel, illetve Istennel emberekről.

Találkozzunk a GTK 13-as termében!